by Work the World

Het ergste wat je kunt doen met de zomer, is er niks mee doen. Voordat je het weet, zit je weer in de sleur van studeren en werken en wou je dat meer met je zomer had gedaan. Daarom is dit een mooi moment om met ons op avontuur te gaan! Er zijn voor komende zomer nog een paar plekken vrij in onze fantastische bestemmingen in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

Het is zonde om de hele zomer thuis te zitten terwijl je vrienden leuke dingen doen, of om juist de hele zomer met dezelfde vrienden op dezelfde plekken dezelfde dingen te doen. In plaats daarvan kun je ook met World the World op reis gaan en de ervaring van je leven beleven. Reis naar prachtige plekken op de wereld en loop een stapje voor op je medestudenten met ervaringen op jouw expertisegebied die niet te evenaren zijn. Bovendien leer je de meest fantastische mensen ter wereld kennen, waar je over een paar jaar waarschijnlijk nog steeds contact mee zult hebben.

TRAVEL

Waarom gaan?

Belangrijke vragen eerst: waarom zou je gaan? Daar zijn vijf goede redenen voor:

  1. Maak je CV sterker. Als je straks klaar bent met studeren of op zoek gaat naar een afstudeerplek, moet je gaan solliciteren. Onderzoek wijst uit dat nevenactiviteiten het belangrijkste element zijn in een selectieprocedure. Maak jouw CV dus net zo sterk als je zelf bent en bouw hem op met deze unieke ervaring, die jou gegarandeerd een streepje voor geeft boven andere studenten!
  2. Leer andere medische studenten kennen, van over de hele wereld. Hoewel de locaties nog weinig toeristisch zijn, komen er veel medische studenten van over de hele wereld in onze bestemmingen. Uit Australië bijvoorbeeld, maar ook uit Engeland of België. Dat is een mooie toevoeging aan je vriendenkring, met vriendschappen die vaak je hele leven blijven duren. Nog een voordeel is dat je logeeradresje over de hele wereld hebt. Bovendien leer je ontzettend veel van elkaar!
  3. Leer de medische wereld kennen. Zoals je veel leert van je nieuwe internationale vrienden, leer je nog meer van artsen in de ziekenhuizen waar je werkt. De kennis die je uitwisselt en de inzichten die je krijgt in andere manieren van zorg toepassen, zijn van onschatbare waarde tijdens de rest van je werkende leven – en in je eigen bestaan.
  4. Beleef een te gek avontuur. Leren is leuk, doen is soms nog leuker. Tijdens een (vrijwillige) medische stage in het buitenland is iedere dag een avontuur en ga je op trips die je versteld doen staan van de natuur, van de mensen, van alles wat je er beleeft. Beklim de machtige Himalaya’s in Kathmandu, struin over de spectaculaire, sprookjesachtige stranden van Sri Lanka of bezoek de lokale markt in Ghana. Eet met je handen en rij met vijf anderen in een taxi zonder ramen. Ga op avontuur!
  5. Je kunt de wereld aan. Een beleving als deze is niet te evenaren. Door te leven en te werken in een hele andere cultuur, stel je jezelf open en leer je jezelf kennen op een manier die nergens anders kan. Je raakt verbonden met de glimlach van de Filipino, je ervaart de innerlijke rust van de Nepali. Je komt in aanraking met je eigen doen en laten en daar word je sterker van. Je kunt de wereld aan. Zoals Henry Thoreau ooit zei:

I took a walk in the woods and came out taller than the trees.

Zoek naar blogpost