by Joe Jamieson

Eva

“Zoals aangegeven op de website, was het Work the World privé-huis een echte thuis weg van huis. Zowel het ontbijt als het avondeten werd iedere dag vers bereid. Er was ook een gezellige zitruimte waar je lekker kon ontspannen na een drukke dag in het ziekenhuis.

De studenten in het huis kwamen van over de hele wereld, dus het was altijd enorm interessant om je ervaringen te vergelijken en zo meer te leren over de gezondheidzorg in andere delen van de wereld. Ook de barbecues op donderdagavond waren een echt hoogtepunt. Samen urenlang op het terras zitten en Afrikaanse danslessen volgen, dat was puur plezier.” Rachael Bowis, Manchester Metropolitan University

Als je op een low-budget de wereld rondreist, dan zijn hostels en gastgezinnen vaak je beste optie. Maar een klinische stage lopen in een ontwikkelingsland binnen een ongekend gezondheidszorgsysteem is een heel ander verhaal. Tijdens je medische stage in het buitenland heb je een comfortabele en vertrouwde basis nodig waar je tot rust kan komen na een drukke dag in het ziekenhuis.

En dat is precies wat Work the World je kan bieden; Een ruim privé-huis met modern comfort.

De ruimte

Eva

"Het huis was groot en het had alles wat ik nodig had. De sfeer was er enorm gezellig en het voelde echt als een thuis.” Ashley Lowrey, Michigan State University

De Work the World huizen zijn modern en ruim, met meerdere verdiepingen. Er kunnen makkelijk 25 studenten tegelijk verblijven. Zo heeft ieder van onze privé-huizen enkele grote slaapkamers, badkamers, goed ingerichte break-out ruimtes, lounges met comfortabele zetels, ruime eetzalen, tuinen, dakterrassen – in een aantal huizen is er zelfs een zwembad.

Tenslotte heeft elk huis zijn eigen unieke karakter dat geïnspireerd is op de lokale cultuur.

Een echt droomteam

Onze huizen vragen heel wat aandacht. Daarom werken wij met een team van lokale medewerkers om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Het lokale Work the World team is de ruggengraat van onze organisatie. Zij bieden de nodige begeleiding en ondersteuning in het land van bestemming, van het regelen van je klinische stage in een van de lokale ziekenhuizen tot het dagelijks bereiden van je maaltijden.

Onze Programma Manager geeft leiding aan dit team van medewerkers, en wordt hierin ondersteund door zijn assistent. Dit duo werkt nauw samen om een medische stage op maat te bieden voor al onze studenten. Ze zijn 24/7 op oproep beschikbaar om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt, zowel in het huis als op de plek van je vrijwillige stage. Je zal dus dagelijks contact hebben met zowel je Programma Manager als zijn assistent.

Elk van onze privé-huizen heeft een huishouder(ster). Zij hebben oog voor detail en zorgen voor een ordelijk en brandschoon huis. Daarnaast bereiden onze getalenteerde cateraars dagelijks heerlijke verse maaltijden (lees meer hierover verder in dit artikel).

De landen waarin we werken zijn vooral geselecteerd omdat het stabiele bestemmingen zijn waar je als buitenlandse student veilig kunt reizen. Toch begrijpen we dat een volledige gemoedsrust van belang is. Daarom wordt het huis continu in de gaten gehouden door een professionele bewaker zodat jij je tijdens je medische stage in het buitenland steeds zo veilig mogelijk voelt.

Tenslotte wordt ons personeel volledig lokaal aangenomen. Ons team kent de omgeving bijzonder goed, zodat jij altijd op onze lokale kennis en expertise kunt vertrouwen. Ben je op zoek naar de beste bars in de nabije omgeving? Wil je meer weten over de lokale cultuur en tradities? Dan kun je steeds bij het Work the World team terecht.

Locatie is alles

Telkens als we een nieuw stage programma lanceren, zet het lokale team zich extra hard in om het perfecte huis te vinden. Locatie is hierbinnen een belangrijke overweging.

Bevindt het huis zich in een vriendelijke buurt? Zijn er bars of restaurants in de nabije omgeving? Is er uitzicht op het Himalaya-gebergte bij zonsopgang? Ideaal.

Onze teams struinen het land af op zoek naar locaties die voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Zo moeten alle nodige voorzieningen in de nabije omgeving te vinden zijn. Bovendien dienen de Work the World huizen makkelijk bereikbaar te zijn met het openbaar vervoer, en een goede verbinding met de ziekenhuizen is ook van uitermate belang.

Tenslotte telt ook de toegang tot de stadscentra bij het selecteren van onze privé-huizen mee. Onze teams maken doorgaans afspraken met de lokale taxibedrijven en de tuk tuk / dala dala / jeepney chauffeurs zodat jij steeds de lokale prijs, en dus niet de ‘toeristische’ prijs, betaalt.

Als vrienden familie worden

Eva

“Mijn advies voor toekomstige studenten is je simpelweg inschrijven en vertrekken! Ik heb even geaarzeld omdat ik helemaal alleen zou reizen, maar het was snel duidelijk dat ik dit echt moest doen. Tijdens mijn stage met Work the World heb ik heel veel mensen van uit de hele wereld ontmoet en levenslange vriendschappen opgebouwd.” Madison Molotky, University of San Francisco

Een buitenlandse stage met Work the World is een bijzonder sociale ervaring. Je leert medische studenten kennen van over de hele wereld met een verschillende achtergrond. Onze medische stages trekken studenten – reeds afgestudeerd of nog in opleiding – uit een ruim aantal disciplines zoals geneeskunde, verpleegkunde, verloskunde, fysiotherapie, ergotherapie, tandheelkunde, radiografie en farmacie. Het samenwonen en –werken met studenten uit diverse disciplines zal je helpen om de gezondheidzorg in een breder perspectief te plaatsen en je horizon te verbreden.

De atmosfeer in onze privé-huizen is bovendien bijzonder vriendschappelijk. Bij aankomst zal je merken dat enkele van de andere studenten misschien al even in het land verblijven. Hoewel er steeds een expert team aanwezig is in elk van onze huizen, is het vaak nuttig om de ervaringen van de andere studenten te horen.

Je klinische ervaring is immers niet beperkt tot het ziekenhuis. Regelmatige discussies en overleg met de andere studenten, het vergelijken van medische gevallen en gezondheidszorgsystemen, en het uitwisselen van anekdotes zal je professionele ontwikkeling verder stimuleren.

Zodra je wat beter gesetteld bent, zal je merken dat er zich vriendschappen beginnen te ontwikkelen. Het samenwonen met andere studenten die dezelfde interesses delen, en dit in een nieuwe en onbekende omgeving, kan al snel sterke banden vormen. Je reist samen naar de stageplek, je gaat naar dezelfde feestjes en je trekt er samen op uit tijdens de weekenden. Kortom, je deelt al je hoogte- en dieptepunten.

In elk van de Work the World huizen vind je bovendien een boek vol tips van oud-studenten. Deze boeken bevatten nuttige boodschappen en adviezen voor de huidige en toekomstige studenten die in het huis (zullen) verblijven. En aan het einde van je stage kan je zelf een boodschap of tip achterlaten.

Ondanks dat onze huizen ingericht zijn met het doel om de sociale interactie tussen studenten te bevorderen, is er ook voldoende ruimte om even te ontspannen en alleen te zijn.

“Als Amerikaanse student vond ik het bijzonder interessant om andere medische studenten uit heel wat verschillende landen te ontmoeten. Zo waren er veel Britsen studenten, en was het enorm leerrijk om meer te weten te komen over hun cultuur en dagelijkse leven. Een groot deel van de meisjes die in het huis verbleven liepen stages in verloskunde of verpleegkunde. Daarnaast waren er ook studenten fysiotherapie die internationale stages liepen. Het was fantastisch om ervaringen uit te wisselen, en zo meer te leren over de opleidingen van de andere studenten. Ik denk dat ik minstens evenveel geleerd heb over het Verenigd Koninkrijk als over Sri Lanka.” Ashley Lowrey, Michigan University

Binnen het huis

Eva

Bij aankomst in ons privé-huis krijg je allereerst een uitgebreide rondleiding. Daarna is er een welkom briefing en diner. Tijdens de welkom briefing krijg je meer informatie over je stage-ervaring. Het welkom diner is de ideale gelegenheid om de andere studenten die in het huis verblijven te ontmoeten.

Donderdagavond is het barbecue-avond. Dan staat onze privé-cateraar achter de grill om de lekkerste barbecuekost te bereiden. Op sommige stagebestemmingen wordt er zelf entertainment voorzien. Zo kun je traditionele Afrikaanse danslessen volgen in Tanzania en worden er karaokeavonden georganiseerd in de Filipijnen.

Daarnaast worden wekelijks (gratis) taallessen voorzien in het Work the World huis. Je leert niet alleen de alledaagse uitdrukkingen en elementaire zinnen maar krijgt ook een introductie tot de klinische terminologie om je stage-ervaring in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.

Onze maaltijden

Eva

“De chef stond iedere dag klaar om het lekkerste ontbijt en het meest overheerlijke avondeten voor te bereiden en bovendien waren er voldoende snacks om ons gedurende de hele dag energie te geven’”. Progga Saha, Bond University

Onze chefs bereiden niet alleen de heerlijkste traditionele lokale gerechten, maar ook jouw favoriete westerse klassiekers worden op tafel getoverd. Vegetarisch, veganistisch, pescotarisch, glutenvrij of andere dieetwensen: wij bereiden maaltijden die aan al je wensen voldoen. Het avondeten wordt iedere dag op hetzelfde tijdstip geserveerd; de ideale gelegenheid om samen met de andere studenten te genieten van de lokale lekkernijen en elkaar beter te leren kennen.

Tenslotte geven onze privé-cateraars ook kooklessen, zodat jij je vrienden en familie bij thuiskomst kunt verrassen met je kennis van de lokale keuken.

Een veilig, goed bewaakt huis

Zoals hierboven reeds vermeld, selecteren wij enkel veilige stage bestemmingen voor onze programma’s. Telkens we een nieuw stage programma lanceren, wordt de lokale omgeving eerst goed verkend door ons lokaal team.

Daarnaast worden de Work the World huizen continu in de gaten gehouden door een professionele bewaker zodat jij je tijdens je medische stage in het buitenland steeds zo veilig mogelijk voelt.

Onze volledig verzorgde privé-huizen zijn overigens exclusief voor Work the World studenten. Het vastgoed is dus enkel toegankelijk voor de studenten binnen onze stage programma’s en de medewerkers van het lokale Work the World team.

Ondanks dat onze stages in ontwikkelingslanden lopen, wil dit niet zeggen dat de bestemmingen onveilig zijn. Zo zijn de landen waarin we werken vooral geselecteerd omdat het stabiele stage bestemmingen zijn waar je als buitenlandse student veilig kunt reizen. Bovendien zal het gevoel van gemeenschapsverantwoordelijkheid en de eerlijkheid onder de lokale bevolking op al onze stage bestemmingen je ongetwijfeld charmeren.

Naast de lokale expert teams die zich inzetten voor onze studenten op iedere stage bestemming, hebben wij ook voortdurend contact met het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Nederland. Dit stelt ons in staat om altijd op de hoogte te blijven van eventuele problemen in het land van bestemming, en steeds de best mogelijke oplossing te bieden. Daarnaast zorgt ons goed opgeleid crisismanagement team ervoor dat wij op alles voorbereid zijn, wat er ook gebeurt.

Dit artikel geeft je slechts een algemeen idee van de talrijke unieke ervaringen die je zal opdoen tijdens je medische stage in het buitenland. Schrijf je vandaag nog in om te ontdekken wat een stage met Work the World echt inhoudt, en hoe wij ervoor zorgen dat ons huis een échte thuis kan zijn tijdens je stage in het buitenland.

Heb je nog vragen over de Work the World privé-huizen? Vul ons contactformulier in onderaan de pagina en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor een vriendelijk, vrijblijvend adviesgesprek met een van onze stage experts kun je terecht op het nummer 0800 026 0061. Lees meer over onze medische stages in het buitenland.

Zoek naar blogpost