PHNOM PENH EN OMGEVING

  • Phnom Penh is… “Cambodja’s bruisende hoofdstad.”
  • Verken de prachtige, met wijnranken begroeide tempelruïnes van Angkor Wat
  • Vaar naar het eiland Koh Rong voor hagelwitte stranden, kristalhelder water en een bruisend nachtleven op het strand
  • Cambodjanen zijn ongeëvenaard vrolijk en open. Dol als ze zijn op street food, zul je op de marktpleinen al snel vrienden met ze maken, ongeacht of ze je verstaan of niet
National Museum in Phnom Penh, Cambodia.

ACCOMMODATIE EN TEAM

Ons huis in Phnom Penh ligt in een vriendelijke woonwijk, vlakbij het centrum. Op de eerste en tweede verdieping zijn er zeeën van ruimte om te relaxen en tot rust te komen na een stagedag. Ook zijn er op de eerste verdieping ruime eetkamers en een groot balkon. De mooie tuin met comfortabele zithoeken is de perfecte plek voor de befaamde wekelijkse barbecues.

Je programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij staan dag en nacht klaar ter ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden bereidt en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

HOUSE

VILLAGE EXPERIENCE

Om je klinische hoofdstage in Phnom Pen aan te vullen, raden we je aan een extra week uit te trekken voor een verblijf in een landelijk Cambodjaans dorpje.

‘s Ochtends werk je er in een plaatselijke zorgpost waar je assisteert bij de behandeling van dorpsbewoners, bij wie je veel ernstige aandoeningen zult zien. In de middagen maak je kennis met het Cambodjaanse dagelijks leven en beleef je ten volle de Zuidoost-Aziatische cultuur. Leer lokale weeftechnieken, kook Khmer-gerechten, laat je zegenen door een Boeddhistische monnik en bezoek de rijstvelden, het plaatselijke opvanghuis voor wilde dieren en de Chisor bergtempel die gewijd is aan de Hindoegoden Shiva en Vishnu. De Village Experience is op alle fronten een ervaring die je maar eens in je leven meemaakt.

LEES MEER OVER HOLLY'S VILLAGE EXPERIENCE

Stages in Cambodja, Phnom Penh

"ledereen beleeft deze stage-ervaring anders, maar ik geloof dat niemand zou zeggen dat het geen ervaring voor het leven is!"

Marieke van der Meijden, 2018

Lees Meer

"I had the chance to scrub into the surgical theatre and assist in a hernia mesh replacement surgery."

Frank Yu, Bond University 2018

Lees Meer

"This trip increased my self-confidence enormously."

Joshua Wren, University of Leeds 2018

Lees Meer

"Local staff banded together to deliver the best possible care to their patients."

Samirah Musasizi, University of East Anglia 2018

Lees Meer

There were no epidurals, and limited anaesthesia during labour.

Taiwo Dada, University of East Anglia 2018

Lees Meer