PHNOM PENH EN OMGEVING

  • Phnom Penh is… “Cambodja’s bruisende hoofdstad.”
  • Verken de prachtige, met wijnranken begroeide tempelruïnes van Angkor Wat
  • Vaar naar het eiland Koh Rong voor hagelwitte stranden, kristalhelder water en een bruisend nachtleven op het strand
  • Cambodjanen zijn ongeëvenaard vrolijk en open. Dol als ze zijn op street food, zul je op de marktpleinen al snel vrienden met ze maken, ongeacht of ze je verstaan of niet
  • Village Healthcare Week: Verblijf een extra week in een Khmer-dorp waar je alles leert over de lokale cultuur en gezondheidszorg in een afgelegen gebied

National Museum in Phnom Penh, Cambodia.

ACCOMMODATIE EN TEAM

Ons huis in Phnom Penh ligt in een vriendelijke woonwijk, vlakbij het centrum. Op de eerste en tweede verdieping zijn er zeeën van ruimte om te relaxen en tot rust te komen na een stagedag. Ook zijn er op de eerste verdieping ruime eetkamers en een groot balkon. De mooie tuin met comfortabele zithoeken is de perfecte plek voor de befaamde wekelijkse barbecues.

Je programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij staan dag en nacht klaar ter ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden bereidt en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

HOUSE

VILLAGE EXPERIENCE

Om je klinische hoofdstage in Phnom Pen aan te vullen, raden we je aan een extra week uit te trekken voor een verblijf in een landelijk Cambodjaans dorpje.

‘s Ochtends werk je er in een plaatselijke zorgpost waar je assisteert bij de behandeling van dorpsbewoners, bij wie je veel ernstige aandoeningen zult zien. In de middagen maak je kennis met het Cambodjaanse dagelijks leven en beleef je ten volle de Zuidoost-Aziatische cultuur. Leer lokale weeftechnieken, kook Khmer-gerechten, laat je zegenen door een Boeddhistische monnik en bezoek de rijstvelden, het plaatselijke opvanghuis voor wilde dieren en de Chisor bergtempel die gewijd is aan de Hindoegoden Shiva en Vishnu. De Village Experience is op alle fronten een ervaring die je maar eens in je leven meemaakt.

Stages in Cambodja, Phnom Penh

"Alles wordt tot in de details voor je geregeld via Work the World, alleen een vliegticket moet je zelf boeken en je koffer moet je ook zelf inpakken."

Judith Holtmark van Dijkerhof, 2017

Lees Meer

"Ben proactief en soms ook gewoon een beetje brutaal. Je gaat het nog van iedereen horen voor je naar je bestemming afreist, maar het is echt waar."

Kaylee Van De Par, 2017

Lees Meer
Shekinah, Taegen and Amber

"The whole experience shaped us and how we consider our careers."

Shekinah Rasborsek, Taegen Williams and Amber Peucker, Australian Catholic University 2017

Lees Meer
McCreesh, Claire

"During rounds, we observed patients who had been there for several months due to complications with infection — one person we met had been at the hospital for five years!"

Claire McCreesh and Laura Owens, Liverpool John Moores University 2017

Lees Meer
Whittle, Stephanie

"I encountered a lot of interesting cases that were at much more advanced stages than I’ve seen in Australia. Patients wouldn’t even know they were sick until things became quite severe".

Stephanie Whittle, Monash University 2017

Lees Meer