PHNOM PENH EN OMGEVING

  • Phnom Penh is… “Cambodja’s bruisende hoofdstad.”
  • Verken de prachtige, met wijnranken begroeide tempelruïnes van Angkor Wat
  • Vaar naar het eiland Koh Rong voor hagelwitte stranden, kristalhelder water en een bruisend nachtleven op het strand
  • Cambodjanen zijn ongeëvenaard vrolijk en open. Dol als ze zijn op street food, zul je op de marktpleinen al snel vrienden met ze maken, ongeacht of ze je verstaan of niet
  • Village Healthcare Week: Verblijf een extra week in een Khmer-dorp waar je alles leert over de lokale cultuur en gezondheidszorg in een afgelegen gebied

National Museum in Phnom Penh, Cambodia.

ACCOMMODATIE EN TEAM

Ons huis in Phnom Penh ligt in een vriendelijke woonwijk, vlakbij het centrum. Op de eerste en tweede verdieping zijn er zeeën van ruimte om te relaxen en tot rust te komen na een stagedag. Ook zijn er op de eerste verdieping ruime eetkamers en een groot balkon. De mooie tuin met comfortabele zithoeken is de perfecte plek voor de befaamde wekelijkse barbecues.

Je programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij staan dag en nacht klaar ter ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden bereidt en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

HOUSE

VILLAGE EXPERIENCE

Om je klinische hoofdstage in Phnom Pen aan te vullen, raden we je aan een extra week uit te trekken voor een verblijf in een landelijk Cambodjaans dorpje.

‘s Ochtends werk je er in een plaatselijke zorgpost waar je assisteert bij de behandeling van dorpsbewoners, bij wie je veel ernstige aandoeningen zult zien. In de middagen maak je kennis met het Cambodjaanse dagelijks leven en beleef je ten volle de Zuidoost-Aziatische cultuur. Leer lokale weeftechnieken, kook Khmer-gerechten, laat je zegenen door een Boeddhistische monnik en bezoek de rijstvelden, het plaatselijke opvanghuis voor wilde dieren en de Chisor bergtempel die gewijd is aan de Hindoegoden Shiva en Vishnu. De Village Experience is op alle fronten een ervaring die je maar eens in je leven meemaakt.

LEES MEER OVER HOLLY'S VILLAGE EXPERIENCE

Stages in Cambodja, Phnom Penh

There were no epidurals, and limited anaesthesia during labour.

Taiwo Dada, University of East Anglia 2018

Lees Meer

"Seeing what Cambodian staff and patients had to deal with led me to a greater appreciation of the NHS"

Jessica Everett, University of Cumbria 2018

Lees Meer

"It was everything I imagined the experience to be and more."

Cassie Wong, University of Sydney 2018

Lees Meer

"I actually saw more variety in the village clinic than I did in the city hospital."

Holly Steiger, Robert Gordon University 2018

Lees Meer

"I had the best 3 weeks of my life, and I cannot wait to do it all over again."

Amber Sheldon, University of East Anglia 2018

Lees Meer