ANURADHAPURA EN OMGEVING

  • Anuradhapura is… “Een UNESCO Werelderfgoed locatie rijk aan Boeddhistische geschiedenis, cultuur en adembenemende natuur.”
  • Ga thee plukken en proeven op de uitgestrekte en schitterende plantages, spot bedreigde dieren op safari in de nationale parken en maak een onvergetelijke treinreis door in nevelen gehulde heuvels
  • Geniet van de zon op paradijselijke stranden en ga zwemmen met rifhaaien en zeeschildpadden
  • Sri Lankanen staan bekend als vrolijk en gastvrij. Reken op allerlei uitnodigingen voor traditionele plaatselijke activiteiten en feestmalen – de lokale keuken is een van de beste in het land

ACCOMMODATIE EN TEAM

Ons Anuradhapura huis ligt aan een met bomen omzoomde straat in een charmante wijk in het historische hart van de stad. Er is een binnenplaats op de begane grond en een dakterras waar je na je stage in een hangmat kunt ontspannen met een boek of kunt genieten van de zon. Het huis is het middelpunt van gezelligheid, met smaakvol ingerichte gezamenlijke zitkamers en comfortabele slaapkamers. Je programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij staan dag en nacht klaar ter ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden bereidt (onze befaamde wekelijkse BBQ-avonden zijn erg gezellig!) en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

Anuradhapura, Sri Lanka

AYURVEDA EXPERIENCE

Als aanvulling op je hoofdstage in Anuradhapura is onze Ayurveda Experience-week een ervaring die je echt nooit zult vergeten.

Tijdens je verblijf in Sri Lanka zal het je opvallen dat veel mensen moderne geneeskunde combineren met meer traditionele methoden uit de Ayurvedische geneeskunde. Elke ochtend reis je af naar de kleine plattelandskliniek waar je alles leert over de eeuwenoude wijsheid van de Ayurveda. De dokter is een ervaren genezer die medicijnen maakt van planten en boomschors uit het bos. Elke middag neem je deel aan culturele activiteiten zoals kanotochten door de jungle, ossenkartochten, olifantsafari’s en full body massages in Ayurvedische spa’s. Deze week is gegarandeerd een ervaring die je je de rest van je leven zult herinneren.

LEES MEER OVER ASHLEY'S AYURVEDA EXPERIENCE

STAGES IN SRI LANKA - ANURADHAPURA

"I found it shocking to see two patients treated in one theatre at the same time."

Gladys Oris, Staffordshire University 2018

Lees Meer

"It was a real culture shock... I found it pretty shocking to see 2 patients being treated in theatre at the same time".

Claire Webb, University of Brighton 2018

Lees Meer

"In some wards there were two patients to a bed. Sometimes there were patients on the floor."

Olivia Ritchie, Glasgow Caledonian University 2018

Lees Meer

"The lack of privacy and confidentiality offered to patients was a shock..."

Faizah Jamil, University of Birmingham 2018

Lees Meer

"I even attended a clinic at a local prison with the hospital’s Psychiatric Consultant."

Bethan Mcelroy, Anglia Ruskin University 2018

Lees Meer