STAGES IN ANURADHAPURA

Geneeskunde Stages

Jouw vrijwillige stage geneeskunde in Anuradhapura geeft je een heel ander beeld van de medische zorg die je gewend bent. De omstandigheden zijn hier een heel goed voorbeeld van: dengue koorts, typhus en ernstige verwondingen door een hoog aantal verkeersongelukken zijn hier gebruikelijk. Je kunt ook werken bij verschillende afdelingen, zoals de ICU, verloskunde en gyneacologie, chirurgie, oncologie en meer. Artsen staan hier hoger in aanzien ten opzichte van patiënten en andere medewerkers dan in het westen, vanwege de kastes in Sri Lanka. Jij moet natuurlijk al je enthousiasme laten zien om jouw meerwaarde te laten zien aan de mensen daar.

+ More Geneeskunde Stages

Verpleegkunde Stages

Een (vrijwillige) stage verpleegkunde in Anuradhapura geeft je de mogelijkheid om de uitdagingen van de lokale zorgprofessionals te begrijpen. Door aan de slag te gaan in ons partnerziekenhuis doe je een rijke ervaring op bij verschillende interessegebieden. Als je wilt, kun je bij meerdere afdelingen meedraaien om een zo divers mogelijke stage te lopen. Dat geldt voor je klinische ervaring en een breder perspectief op hoe men daar met de zorg omgaat. Je observeert patiëntgevallen die zeldzaam zijn of thuis bijna niet voorkomen. Dengue koorts, tubeculose en ondervoeding zijn een paar voorbeelden.

+ More Verpleegkunde Stages
midwifery elective in anuradhapura sri lanka

Verloskunde Stages

Er zijn een paar grote verschillen tussen verloskunde thuis en verloskunde in Sri Lanka. Je ziet hoe vrouwen bevallen met weinig tot geen pijnstillers (de kosten voor medicatie zijn ontzettend hoog) en keizersnedes komen verrassend vaak voor (bij 40% van de bevallingen). Ondanks het gebrek aan middelen is de kraamafdeling van ons partnerziekenhuis een lichtend voorbeeld van een goed opgezette afdeling. Je hebt het voordeel dat je tijdens je (vrijwillige) stage verloskunde kunt werken met enkele van de meest ervaren specialisten van het land, die met plezier hun kennis en expertise met je delen. Alles wat je hoeft te doen is enthousiasme tonen en je krijgt vanzelf onvergetelijke mogelijkheden aangereikt.

+ More Verloskunde Stages

Fysiotherapie Stages

Een (vrijwillige) stage fysiotherapie in Anuradhapura laat je een kant van fysiotherapie zien waarvan je niet wist dat die bestond. Tijdens de burgeroorlog in Sri Lanka werden er regelmatig amputaties uitgevoerd en daarom is ons partnerziekenhuis uitgegroeid tot de beste en slimste plek voor rehabilitatie. Jij kunt dagelijks samenwerken met de specialisten op dit vlak. Gevallen die je tegenkomt bestaan uit hersenverlamming, breuken, beroertes, MSK, brandwonden en Guillain-Barré syndroom. De behandeling en middelen die lokale specialisten gebruiken, verbazen je misschien: sommige rehabilitatie-apparaten zijn volledig handgemaakt. Daaruit haal je wellicht wat innovatieve technieken die je inspireren voor thuis!

+ More Fysiotherapie Stages

Radiografie Stages

De radiografie-afdeling in ons partnerziekenhuis is misschien basis als je kijkt naar wat je gewend bent, maar voor die regio zijn er veel middelen te vinden. De machines van de afdeling zijn niet de meest moderne, maar dat houdt het personeel niet tegen om de patiënten uitstekende zorg te geven. De diensten van deze afdeling zijn relatief goed betaalbaar, dus er komen patiënten met allerlei verschillende financiële achtergronden. Een van de meest interessante dingen van deze vrijwillige stage radiografie is dat je mee mag helpen met het diagnosticeren van unieke aandoeningen die je helemaal niet kent.

+ More Radiografie Stages

Farmacie Stages

De apotheken in onze partnerziekenhuizen bedienen allerlei afdelingen, waaronder Chirurgie, Nierziekten, Oncologie en de poliklinische en klinische afdelingen. Op alle afdelingen krijg je de kans mee te lopen. Door er medicatie te prepareren en verstrekken maak je kennis met de uitdagingen waar de professionals uit je vakgebied door gebrek aan middelen mee te maken hebben. De stage biedt je de mogelijkheid om lokale apothekers te observeren en assisteren tijdens het werken met allerlei medicijnen, waaronder die voor chemotherapie, en het maken van zalven en lotions voor patiënten. Ook kun je helpen bij het verstrekken van chirurgische attributen aan afdelingen, en werken in de drogisterijen waar je voorraden beheert en medicijnen inkoopt.

+ More Farmacie Stages

Ergotherapie Stages

Vanwege de goed uitgeruste afdeling fysiotherapie, bestaat je (vrijwillige) ergotherapie stage in het lokale ziekenhuis van Anuradhapura vooral uit het meewerken bij de rehabilitatie van hersenverlamming, breuken, beroertes, brandwonden en het Guillain-Barré syndroom. Je werkt er tijdens je klinische stage samen met de beste specialisten en gebruikt er voornamelijk met de hand gemaakte apparatuur.

+ More Ergotherapie Stages

Het Work the World-huis

Als jouw thuis ver van huis speelt ons huis in Anuradhapura een centrale rol in je buitenlandse ervaring. Je woont er met andere gezondheidszorgstudenten uit alle hoeken van de wereld, wat het huis een vriendelijke en gezellige sfeer geeft.

 

Het huis ligt aan een rustige met bomen omzoomde straat van waar je de belangrijkste trekpleisters van Anuradhapura kunt bezoeken – ongeacht of je een fiets wilt huren om rond de ruïnes van de oude stad te fietsen of ’s avonds naar een bar wilt gaan.

 

Het huis zelf is een oase; ga aan het einde van je stagedag naar het dak, klim in een hangmat en geniet van de zon.

 

Of ga iets verderop naar het zwembad en de bar van een plaatselijk hotel.

 

Lees hier meer over onze accommodatie

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Voor aanvang van je stage neemt het Anuradhapura-team je mee naar je stageziekenhuis. Ze stellen je er voor aan belangrijke afdelingsmedewerkers en aan je supervisors en leiden je rond om je wegwijs te maken.

Je zult het Anuradhapura-team regelmatig zien in het ziekenhuis. Ze komen tijdens je stage langs om er zeker van te zijn dat alles aan jouw verwachtingen voldoet.

Voordat je stage begint wordt bepaald wie je supervisors zijn. Het is van belang een band met hen op te bouwen zodat ze je inzicht bieden in de lokale omstandigheden en praktijken zoals alleen een lokale arts dat kan.

Kortom: we staan voor je klaar. We ondersteunen je tijdens je hele klinische stage –wanneer het maar nodig mocht zijn.

Anuradhapura, Sri Lanka

Prijzen

WAT IS INBEGREPEN?

  • Gesuperviseerde ziekenhuisstage
  • Gecaterde privé-accommodatie
  • Toegewijde stage-coördinator
  • 24/7 support ter plekke
  • Taallessen
  • Luchthaventransfer

*De prijzen in het overzicht komen bovenop de inschrijvingskosten (€350).

Bestemmingen 2 weken 3 weken 4 weken 5 weken 6 weken Extra Week

Sri Lanka Anuradhapura

€1740 €1940 €2140 €2340 €2540 €400

AYURVEDA WEEK

Een week in ons Ayurveda-dorp als aanvulling op je hoofdstage in Anuradhapura, is een ervaring die je nooit zult vergeten. Tijdens je verblijf in Sri Lanka zal het je opvallen dat veel mensen moderne geneeskunde combineren met meer traditionele behandelingen, zoals uit de Ayurvedische geneeskunde. Elke ochtend reis je af naar de kleine plattelandskliniek waar je alles leert over de eeuwenoude wijsheid van de Ayurveda. De dokter is een ervaren genezer die medicijnen maakt van planten en boomschors uit het bos. Elke middag neem je deel aan culturele activiteiten zoals kanotochten door de jungle, ossenkartochten, olifantsafari’s en full body massages in Ayurvedische spa’s.

LEES MEER OVER ASHLEY'S AYURVEDA EXPERIENCE

"It was a real culture shock... I found it pretty shocking to see 2 patients being treated in theatre at the same time".

Claire Webb, University of Brighton 2018

Lees Meer

"In some wards there were two patients to a bed. Sometimes there were patients on the floor."

Olivia Ritchie, Glasgow Caledonian University 2018

Lees Meer

"The lack of privacy and confidentiality offered to patients was a shock..."

Faizah Jamil, University of Birmingham 2018

Lees Meer

"I even attended a clinic at a local prison with the hospital’s Psychiatric Consultant."

Bethan Mcelroy, Anglia Ruskin University 2018

Lees Meer

"I definitely would not have had the same experience anywhere else."

Fae Bellouere, London South Bank University 2018

Lees Meer