Waarom naar het buitenland?

Tijdens een vrijwillige stage geneeskunde in het buitenland zal je als student geneeskunde je klinische vaardigheden aanscherpen in een uitdagende ziekenhuisomgeving in Afrika of Azië.

Tijdens zo’n buitenlandse stage geneeskunde kom je in een snelle klinische omgeving in aanraking met een grote verscheidenheid aan vergevorderde en minder bekende ziektebeelden, observeer je behandelmethoden die je kennis uitdagen en leer je hoe sociaal-culturele factoren van invloed zijn op de zorgverlening.

Je hebt de volledige controle over jouw medische stage in het buitenland: jij kiest de bestemming waar je naartoe wilt reizen en de afdelingen waarop je wilt rouleren. Wij garanderen jouw afdelingskeuzes ruim voor je reis.

We voorzien je van gedetailleerde informatie, zodat je je geneeskunde stage in het buitenland tot in de puntjes kunt plannen.

FLEXIBILITEIT EN KEUZE

Je krijgt voor jouw medische stage een uitzonderlijke ruime keuze als het gaat om het kiezen uit ziekenhuizen en afdelingen.

Wij werken voor onze buitenlandse stages geneeskunde samen met academische ziekenhuizen, regionale ziekenhuizen, grote overheidsziekenhuizen, tertiaire verwijzingscentra, gespecialiseerde ziekenhuizen en zelfs met kleine gezondheidsposten op het platteland.

Afdelingen waarop je mee kunt lopen tijdens een vrijwillige stage zijn onder andere algemene geneeskunde, chirurgie, SEH, ICU's, anesthesiologie, verloskunde & gynaecologie en kindergeneeskunde. Ook zijn er veel mogelijkheden op meer gespecialiseerde gebieden zoals cardiologie, neurologie en oncologie.

Wil je meer informatie over het brede scala aan specialismen dat we aanbieden binnen onze medische stages in het buitenland, gebruik dan het korte formulier onderaan deze pagina.

De meeste van onze partnerziekenhuizen zijn 24/7 geopend, dus je hebt ook flexibiliteit als het gaat om ploegendiensten. Je kunt dag- of nachtdiensten, of beide draaien.

Doorgaans duurt een medische stage in het buitenland tussen de vier en acht weken (met een minimum van twee weken) en de aankomsttijd is elke zondag - je kunt reizen wanneer het jou het beste uitkomt.

WAT BIEDEN WIJ AAN?

Onze dienstverlening is gebaseerd op zekerheid en stabiliteit. Regel via ons jouw vrijwilligerswerk binnen een buitenlandse stage geneeskunde en je stage-ervaring ter plekke zal dit precies weerspiegelen.

Je maakt gebruik van onze bestaande infrastructuur, inclusief de persoonlijke relaties die we hebben met ziekenhuizen wereldwijd. Hierdoor kunnen wij bepaalde garanties bieden zoals je stageplaats in het ziekenhuis, allround begeleiding, de keuze van de afdelingen en geven we je gedetailleerde informatie over al het bovenstaande.

Toch bieden wij je ook een uitzonderlijke mate van flexibiliteit als je je keuzes wilt aanpassen. Hierdoor kan je jouw ervaring geheel op maat maken, zodat je de beste geneeskunde stage krijgt die volledig aansluit bij je individuele interesses.

Basisonderdelen van elke buitenlandse stage geneeskunde:

 • Een toegewijde stage-coördinator
 • Engelstalig supervisie in het ziekenhuis
 • Een 24/7 ondersteuningsteam ter plaatse
 • Privé-accommodatie met catering

Bekijk hier wat is inbegrepen

Voor meer informatie over bepaalde aspecten van onze service rondom medische stages in het buitenland kun je contact met ons opnemen via het korte formulier onderaan deze pagina of klik op de groene Informeer Nu-knop rechtsboven

BUITEN JE STAGE

Afhankelijk van de shifts die je wilt draaien, loopt je medische stage meestal van maandag tot en met vrijdag. Hierdoor ben je 's avonds en in het weekend vrij om jouw bestemming verder te verkennen.

Ga bijvoorbeeld wandelen in de Himalaya, ga op safari over de Tanzaniaanse vlaktes, verken Nepal's enorme boeddhistische tempels of geniet in alle rust van paradijselijke stranden aan de kust van Sri Lanka.

START HIER

Ons team van Stage Consultants biedt deskundig advies over alle aspecten van onze buitenland stages geneeskunde. Hun expertise zal je helpen bij het vinden van de beste plek voor jouw geneeskunde stage in het buitenland.

Neem contact op via het korte aanvraagformulier.

FLEXIBEL BOEKEN

Onze programma’s zijn open! Je kunt je Work the World stage in het buitenland met het volste vertrouwen boeken. Als je je plaats eenmaal hebt vastgelegd, kun je onbeperkt je reisdata wijzigen, helemaal gratis. Heb je een last-minute stage nodig? Wij hebben een sneltraject ontwikkeld waarmee we sneller dan ooit een reis van wereldklasse voor je kunnen samenstellen en regelen.

 

Bestemmingen voor je geneeskunde stage

Ghana - Takoradi
TAKORADI MAIN IMAGE
Leer meer

Onze medische stages in Ghana is ons oudste programma en tot op vandaag maakt het haar reputatie meer dan waar. Tijdens een (vrijwillige) geneeskunde stage in Takoradi leer je snel wat de impact is van beperkte middelen op medisch vlak. Zo kun je onder andere meelopen en observeren op de NICU, orthopedie, noodhulp en OBG. Er is ook een hiv-kliniek die per week gemiddeld 400 mensen trekt. Lees hier de unieke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Takoradi, Ghana.

+ More
TAKORADI MAIN IMAGE

Sri Lanka - Kandy
KANDY MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens je medische stage in Kandy, Sri Lanka doe je ervaring op met (unieke) aandoeningen als dengue koorts, tyfus en ernstige verwondingen door verkeersongevallen. Je kunt meelopen op alle afdelingen, waaronder oncologie, SEH, OBG, algemene geneeskunde, chirurgie en meer. Lees hier de bijzondere stage ervaringen van geneeskundestudenten in Kandy.

+ More
KANDY MAIN IMAGE

Tanzania - Dar es Salaam
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE
Leer meer

Tijdens een medische stage in Dar es Salaam heb je als geneeskunde student de unieke kans om samen te werken met specialisten in gebieden zoals neurochirurgie, oncologie en anesthesiologie. Je observeert er bij de behandeling van overdraagbare ziekten, verkeersongevallen, hiv en andere aandoeningen die voor jou waarschijnlijk volledig onbekend zijn in de praktijk. Lees hier meer over de onvergetelijke buitenlandse stage ervaringen van geneeskundestudenten in Dar es Salaam.

+ More
DAR ES SALAAM MAIN IMAGE

Vietnam - Hue
Leer meer

Onze ziekenhuispartner in Hue, Vietnam is een universitair onderwijsziekenhuis. Er is een groot scala aan specialismes waarin je binnen jouw vrijwillige medische stage in het buitenland ervaring op kunt doen, zoals oncologie, reproductieve endocrinologie en gastro-intestinale endoscopie. Ook zul je getuige zijn van traditionele Vietnamese geneeskunde-methoden.

+ More

Zambia - Lusaka
Leer meer

Ons partnerziekenhuis in Zambia bestaat eigenlijk uit vijf ziekenhuizen in één: een ziekenhuis voor volwassenen, een kinderziekenhuis, een ziekenhuis voor moeders en pasgeborenen, een oog- en een oncologisch ziekenhuis. Door diverse afdelingen af te wisselen tijdens je buitenlandse medische stage kom je in aanraking met ernstig ruggengraatletsel, multi-medicijnresistente patiënten en nog veel meer.

+ More

Nepal - Kathmandu
KATHMANDU MAIN IMAGE
Leer meer

Je wordt tijdens deze (vrijwillige) geneeskunde stage in het buitenland bijgestaan door enkele van de beste artsen van Nepal. Doordat we samenwerken met verschillende ziekenhuizen en gespecialiseerde afdelingen, werk je altijd op de gebieden die voor jou belangrijk zijn. Lees hier meer over de bijzondere stage ervaringen van geneeskundestudenten in Kathmandu.

+ More
KATHMANDU MAIN IMAGE

Filipijnen - Iloilo
ILOILO MAIN IMAGE
Leer meer

Als geneeskunde student kun je als buitenlandse medische stage in de Filipijnen bijvoorbeeld een geweldig veertiendaags anesthesiologie programma volgen. Tijdens deze ervaring heb je de unieke kans om te observeren bij lumbaalpunctie procedures of zal je, afhankelijk van je niveau, zelfs kunnen assisteren. Je zult ook ontdekken dat artsen in een low-resource-instelling medicijnen voorschrijven op basis van de financiële mogelijkheden van de patiënten in plaats van wat ze eigenlijk nodig hebben. Je moet dus bereid zijn om geconfronteerd te worden met de culturele verschillen die je bestaande kennis een uitdaging maken, wat je ontwikkeling alleen maar versterkt. Lees hier de unieke stage ervaringen van geneeskundestudenten in Iloilo.

+ More
ILOILO MAIN IMAGE

"Having the opportunity to take my skills overseas and learn how things work in a healthcare system that is, in many ways, completely different from my own was too good to pass up."

Shane Zhang, University of Newcastle 2023

Lees Meer

"The biggest difference was the lack of provisions. Even though the hospital is partly funded, all patients still had to buy all medications and provisions for the doctors to treat them".

John Jenkins, University of Southampton 2023

Lees Meer

"Throughout my placement, I was able to engage with Vietnamese medical students who were fascinated to hear about my medical education as well learning more about theirs".

Eleanor Buck , St George's, University of London 2023

Lees Meer

"My supervisors were great, really friendly and engaging and all spoke excellent English and got me involved".

Lexi Colebrook, Barts & The London School of Medicine & Dentistry 2023

Lees Meer

"We had plenty of autonomy. There was lots of help available, but it was never overbearing and we were free to explore our independence."

Max Elwig, University of Sheffield 2022

Lees Meer

WAT HEBBEN ONZE GENEESKUNDE STAGES TE BIEDEN?

Een geneeskunde stage van Work the World biedt jou de mogelijkheid een klinische stage te lopen in een onderontwikkeld land. Je brengt tijd door in een ziekenhuis met weinig middelen en ziet onbekende praktijken en vergevorderde condities. Je kunt zelfs de afdelingen kiezen waartussen jij wilt roteren. Lees hier meer.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN EEN WORK THE WORLD STAGE?

De voordelen van onze geneeskunde stages zijn o.a.:

 • Je breidt je klinische kennis en skill set uit
 • Je krijgt meer zelfvertrouwen, wordt zelfstandiger en vindingrijker 
 • Je maakt jezelf aantrekkelijker voor werkgevers 
 • Je reist
 • Je persoonlijke en professionele netwerk wordt groter
 • Je scherpt je communicatie skills aan

NAAR WELKE BESTEMMINGEN KAN IK VOOR MIJN GENEESKUNDE STAGE?

Work the World organiseert geneeskunde stages in Afrika of Azië: 1. Tanzania 2. Vietnam 3. Ghana 4. De Filipijnen 5. Nepal 6. Sri Lanka

WELKE GEVALLEN KOM JE TEGEN TIJDENS JE GENEESKUNDE STAGE?

Je ziet gevallen als:

 • Tropische infectieziekten zoals malaria, dengue en chikungunya 
 • Vergevorderde condities die niet behandeld zijn
 • Een groot aantal gevallen van HIV, sikkelcel en andere hematologische ziekten
 • Veel meer RTA’S dan je thuis gewend bent 
 • Aandoeningen die voortvloeien uit sociaaleconomische problemen, zoals door pesticiden veroorzaakt nierfalen (op epidemisch niveau)

HOE LANG DUURT EEN WORK THE WORLD GENEESKUNDE STAGE?

Een Work the World stage duurt zo lang als je wilt. Onze minimale duur is een week, maar veel geneeskundestudenten gaan tussen de 3 en 6 weken mee. Er is geen maximaal aantal weken dat je kunt reizen.

WAT IS EEN MEDISCHE STAGE?

Als geneeskunde student biedt met name je wachttijd de kans om een groot aantal geavanceerde en onbekende gevallen te zien, praktijken te observeren die uitdagen wat je hebt geleerd en te zien hoe sociaal-culturele factoren de zorg beïnvloeden. Een medische stage in het buitenland is jouw kans om jouw klinische vaardigheden aan te scherpen in een uitdagende ziekenhuissetting in Afrika, Azië of Latijns-Amerika.