POKHARA EN OMGEVING

  • Pokhara is… “Een gemoedelijke stad aan het Phewa-meer in de weelderig groene uitlopers van de Himalaya.”
  • Kajak over het meer en klim omhoog naar de Pagode voor de Wereldvrede voor een verbluffend uitzicht over de vallei
  • Ga paragliden, raften en bungeejumpen en maak een trektocht door het Annapurna-gebergte
  • Voel je thuis in de gemoedelijke plaatselijke cultuur waar Indiase en Oost-Aziatische invloeden samenkomen, eet lokale dal bhat en feest mee op plaatselijke boeddhistische en hindoefestivals
  • Village Healthcare Week: verblijf in een bergdorpje bij de Gurung-stam en leer er alles over gezondheidszorg en het gemeenschapsleven op het platteland
elective in nepal

ACCOMMODATIE EN TEAM

Ons grote huis in Pokhara is je thuisbasis tijdens je reis. De kamers zijn licht en ruim en het dakterras biedt je een spectaculair uitzicht op de omgeving. Je maakt er vrienden met mensen uit alle hoeken van de wereld en zult in de weekenden al snel met elkaar eropuit trekken om Nepal verder te verkennen. Het is huis is volledig privé en veilig, waardoor er een ontspannen sfeer hangt. Je programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij staan dag en nacht klaar ter ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden bereidt (onze befaamde wekelijkse BBQ-avonden zijn erg gezellig!) en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

VILLAGE EXPERIENCE

Als aanvulling op je hoofdstage in Pokhara heb je de kans een week te verblijven bij een dorpsfamilie in de uitlopers van de Himalaya.

‘s Morgens help je bij het behandelen van dorpsbewoners in de plaatselijke zorgpost, waar men over nog minder middelen beschikt dan in de ziekenhuizen. In de middagen krijg je de kans je volledig onder te dompelen in de lokale cultuur. Samen met een gids kun je een wandeltocht maken naar Hindoetempels, brood bakken, traditionele kleding passen, kooklessen volgen en dorpsscholen bezoeken.

READ ABOUT LAURA'S VILLAGE EXPERIENCE

Stages in Nepal, Pokhara

"If you’re thinking of heading to Nepal for your placement, get ready to have the experience of a lifetime."

Laura Langdon, La Trobe University 2018

Lees Meer

"I spent a week in a rural village, which was the highlight of my placement with Work the World".

Seren Dupont, Exeter University 2018

Lees Meer

"I believe that the experience has not only made me a better health professional, but a better person in general."

Laura Langdon, La Trobe University 2018

Lees Meer

"To those considering a placement with Work the World – do it! It was one of the most challenging and rewarding experiences of my final year of medical school, but most definitely worth it"

Alice Terrett, University of Adelaide 2017

Lees Meer

"My experience in Nepal has been fantastic, it has been the best thing I have ever done and I would go back in a heartbeat!"

Jade Skerritt, Anglia Ruskin University 2017

Lees Meer