POKHARA EN OMGEVING

  • Pokhara is… “Een gemoedelijke stad aan het Phewa-meer in de weelderig groene uitlopers van de Himalaya.”
  • Kajak over het meer en klim omhoog naar de Pagode voor de Wereldvrede voor een verbluffend uitzicht over de vallei
  • Ga paragliden, raften en bungeejumpen en maak een trektocht door het Annapurna-gebergte
  • Voel je thuis in de gemoedelijke plaatselijke cultuur waar Indiase en Oost-Aziatische invloeden samenkomen, eet lokale dal bhat en feest mee op plaatselijke boeddhistische en hindoefestivals
  • Village Healthcare Week: verblijf in een bergdorpje bij de Gurung-stam en leer er alles over gezondheidszorg en het gemeenschapsleven op het platteland
elective in nepal

ACCOMMODATIE EN TEAM

Ons grote huis in Pokhara is je thuisbasis tijdens je reis. De kamers zijn licht en ruim en het dakterras biedt je een spectaculair uitzicht op de omgeving. Je maakt er vrienden met mensen uit alle hoeken van de wereld en zult in de weekenden al snel met elkaar eropuit trekken om Nepal verder te verkennen. Het is huis is volledig privé en veilig, waardoor er een ontspannen sfeer hangt. Je programma-manager runt het huis samen met een assistent. Zij staan dag en nacht klaar ter ondersteuning. Verder is er een huishouder, een chef-kok die dagelijks twee heerlijke maaltijden bereidt (onze befaamde wekelijkse BBQ-avonden zijn erg gezellig!) en een taaldocent die twee keer per week een taalles verzorgt.

VILLAGE EXPERIENCE

Als aanvulling op je hoofdstage in Pokhara heb je de kans een week te verblijven bij een dorpsfamilie in de uitlopers van de Himalaya.

‘s Morgens help je bij het behandelen van dorpsbewoners in de plaatselijke zorgpost, waar men over nog minder middelen beschikt dan in de ziekenhuizen. In de middagen krijg je de kans je volledig onder te dompelen in de lokale cultuur. Samen met een gids kun je een wandeltocht maken naar Hindoetempels, brood bakken, traditionele kleding passen, kooklessen volgen en dorpsscholen bezoeken.

Stages in Nepal, Pokhara

"My experience in Nepal has been fantastic, it has been the best thing I have ever done and I would go back in a heartbeat!"

Jade Skerritt, Anglia Ruskin University 2017

Lees Meer

"Every day I had a new, amazing, memorable experience."

Lily Hosie, Glasgow Caledonian University 2017

Lees Meer
Tom Noteman

"Culturally, the Village Healthcare Week was a really great experience."

TOM NOTEMAN, QUEENS UNIVERSITY BELFAST 2017

Lees Meer
Clarke, Alison

"X-rays were constantly taken with multiple patients and family in the room".

Alison Clarke, Birmingham City University 2015

Lees Meer
Marit Zuidema

De mensen in Nepal hebben zo weinig en zijn zo lief. Ze hebben altijd een glimlach op hun gezicht, ze willen altijd helpen en doen alles voor je.

Marit Zuidema, Vrije Universiteit Amsterdam 2015

Lees Meer