Stages in Arequipa

Geneeskunde Stages

Medische studenten die Arequipa kiezen, genieten van een gevarieerde ervaring bij een aantal afdelingen. Je kunt ook de nadruk leggen op een subspecialisatie: dat is een erg populaire optie. Ons partnerziekenhuis in Arequipa heeft bijvoorbeeld de grootste afdeling Oncologie in het zuiden van Peru, waar sterftegevallen door kanker ongelooflijk hoog liggen. Je zult ook in staat zijn om te werken op de Eerste Hulp, chirurgie, trauma, reanimatie, verloskunde en gynaecologie en nog veel meer.

+ More Geneeskunde Stages

Verpleegkunde Stages

Verpleegkunde in Arequipa zal een verhelderende ervaring voor je zijn. Specialistische gebieden zoals pediatrische en volwassen gezondheidszorg bestaan hier niet echt in de strikte zin. Verpleegkundigen zijn hier meer generalisten. Je zult echter een breed aanbod van diensten en aandoeningen tegenkomen die je anders nooit zou zien. Er is veel poliklinisch werk (pediatrie inbegrepen), een HIV-centrum, een TB-centrum en de grootste afdeling Oncologie in Zuid-Peru.

+ More Verpleegkunde Stages
Iles, Lisa

Verloskunde Stages

Verloskunde (of vroedkunde) in Arequipa is heel anders dan wat je tegenkomt in Nederland of België. Sommige dingen zullen zelfs de meest fundamentele ideeën die je hebt over gezondheidszorg uitdagen. Zo is er geen verlichting van de pijn van vrouwen tijdens de bevalling, ontvangt de overgrote meerderheid van de moeders geen postnatale zorg en keizersneden zijn vaker wel dan niet. Om de zaken nog uitdagender te maken, komen pre-eclampsie en vroegtijdige geboorten vaak voor als gevolg van de stress van het leven in zulke slechte omstandigheden.

+ More Verloskunde stages

Fysiotherapie Stages

Fysiotherapie studenten in Arequipa kunnen een ervaring verwachten die sterk gericht op klinische en handmatige fysio behandelingen. Machinale fysiotherapie bestaat er bijna niet, want er is een groot gebrek aan middelen. Aangezien ons partnerziekenhuis de grootste afdeling Oncologie in het zuiden van Peru heeft, krijg je ook de kans om te werken met kankerpatiënten en post-chemotherapie herstelbehandelingen.

+ More Fysiotherapie Stages

Ambulancedienst Stages

De SEH in ons partnerziekenhuis in Arequipa gebruikt het Andorran Triage Model. Na triage worden de patiënten naar de relevante ruimte doorgestuurd. Er is een observatiekamer, algemene geneeskunde, verloskunde & gynaecologie, chirurgie, pediatrie en trauma. Het ziekenhuis kent een lange geschiedenis van hulp bij noodsituaties: in dit ziekenhuis begon in 1939 Peru’s eerste ambulancedienst, in 2009 werd er een nieuw spoedeisende hulpcentrum gebouwd en vandaag de dag worden in het ziekenhuis internationale pediatrie patiënten opgenomen.

+ More Ambulancedienst Stages

Radiografie Stages

Radiografie studenten in Arequipa krijgen de kans om te werken op de oudste Radiografie-afdeling in Peru. Hier word je betrokken bij het uitvoeren en analyseren van röntgenbehandelingen met boeiende film- en donkere-kamermethodes, je werkt met specialisten uit verschillende disciplines op de Oncologie-afdeling (de grootste in Zuid-Peru), je helpt met het diagnosticeren van kanker, en nog veel meer.

+ More Radiografie Stages

Farmacie Stages

Farmacie studenten die voor Arequipa kiezen, zullen een uitzonderlijke ervaring hebben. De Oncologie afdeling van het ziekenhuis maakt bijvoorbeeld haar eigen chemotherapie medicijnen, en je krijgt de kans om zelf mee te werken aan dit proces. Je krijgt ook de kans om op de afdeling rondes te lopen, mee te werken in de apotheek en op de Eerste Hulp, om een duidelijk inzicht te krijgen in hoe het farmacie systeem door het hele ziekenhuis heen werkt.

+ More Farmacie Stages

Tandheelkunde Stages

Een expertgroep van tandartsen en tandheelkundigen runnen de Tandheelkunde afdeling in onze partnerkliniek. Het team voert voornamelijk herstelzorg uit, al zijn er ook steeds meer voorzorgsmaatregelen. De kliniek speelt een grote rol in het leveren van gratis zorgprogramma’s door de overheid, speciaal gericht op patiënten die noodzakelijke zorg niet kunnen betalen. De afdeling waar je meeloopt is een all-inclusive service voor leden van de gemeenschap die alles nodig hebben, van extracties tot vullingen, orale operaties en meer. Gebruikelijke complicaties die je tegen zult komen zijn gaatjes, scheve tanden en ernstige verrotting. Elke dag op deze afdeling leert je weer iets nieuws!

+ More Tandheelkunde stages

Het Work the World-huis

Je verblijf in het Work the World-huis – jouw thuis ver van huis – vormt een belangrijk onderdeel van je ervaring in Arequipa. Andere gezondheidszorgstudenten van over de hele wereld wonen er met jou samen, wat het huis een vriendelijke en sociale sfeer geeft.

Het huis ligt centraal, vlakbij de beste bars en restaurants van de stad. Het heeft een relaxte sfeer en doordat Arequipa 300 zonnedagen per jaar telt, zullen jij en je huisgenoten flink wat tijd op het dakterras doorbrengen (met zicht op de besneeuwde vulkaantoppen rond Arequipa).

In de omgeving kun je ontspannen in thermale bronnen, Peruaanse dans- en kooklessen volgen en het authentieke Peruaanse nachtleven ervaren op de levendige pleinen in de stad.

Lees hier meer over onze accommodatie

Ons lokale team

Managementteam: Bevindt zich in het huis en houdt toezicht op je hele Work the World-ervaring – 24/7 – vanaf het moment dat je landt totdat je weer vertrektCateringteam: Bereidt allerlei lokale gerechten en vertrouwde gerechten van thuis. En geen zorgen: ze voldoen aan alle dieetwensenHuishoud(st)er: Houdt het huis van onder tot boven schoon en opgeruimd zodat jij je volkomen comfortabel voeltTaaldocent: Komt twee keer per week naar het huis. Je leert alledaagse zinnen en klinische terminologie zodat je zoveel mogelijk uit je stage kunt halenBeveiligingsteam: Bewaakt het huis 24/7 voor jouw optimale gemoedsrust

Ondersteuning in het ziekenhuis

Voordat je stage begint, neemt ons team in Arequipa je mee naar het ziekenhuis. Je krijgt er een rondleiding en je wordt voorgesteld aan de afdelingsmedewerkers en je supervisors.

Ook tijdens je stage zal ons Arequipa-team je blijven bezoeken in het ziekenhuis. Dit doen ze puur om er zeker van te zijn dat je stage aan al jouw verwachtingen voldoet.

We zorgen ervoor dat je vaste supervisors in het ziekenhuis hebt. Als jij een band met hen opbouwt, zullen zij je deelgenoot maken van hun kennis en ervaring van het lokale gezondheidszorgsysteem; iets wat alleen een plaatselijke arts je kan leren.

Kortom: we zijn er voor je tijdens je hele medische stage – wanneer het maar nodig mocht zijn.

Prijzen

Bestemmingen 1 Week 2 weken 3 weken 4 weken 5 weken 6 weken Extra Week

Peru Arequipa

€1740 €1940 €2140 €2340 €2540 €2740 €400

*De prijzen in het overzicht komen bovenop de inschrijvingskosten (€350).

INTENSIEVE CURSUS SPAANS

Onze intensieve cursus Spaans (ICS) van een week is speciaal samengesteld om jou te helpen in je voorbereiding op je stage in Peru. Spreek je nog geen Spaans, dan ben je hiermee snel op stoom. De lessen (30 uur) volg je in kleine groepjes en zijn speciaal gemaakt voor gezondheidszorgstudenten. De cursus omvat daarom ook twee dagen met een focus op anamnese en bijzonderheden van de afdelingen waarop je gaat werken. De plaatselijke taalschool waarmee we al jaren samenwerken heeft de cursus specifiek ontwikkeld voor onze gezondheidszorgstudenten. Boek je deze cursus, dan weet je zeker dat je alles uit de kast haalt om het zelfvertrouwen te krijgen waar mee je je stage in Peru nog meer kunt verrijken.

LEES MEER OVER JASON'S ISC EXPERIENCE

"Treatment was heavily based on electrotherapy, manual therapy and exercise prescription."

Veronica Goldring, University of Melbourne 2019

Lees Meer

"I marvelled at how the doctors overcame a multitude of challenges."

Fergus Robbins, University of Queensland 2018

Lees Meer

"The differences in practice I saw in Peru were more than you could even start to imagine."

Madeleine Bonella, University of East Anglia 2018

Lees Meer

"Het advies wat ik elke medische student wil geven is, wees niet bang, doe het nu het nog kan, het is een avontuur waar je je leven lang baat bij zult hebben."

Corrie Tabak, 2018

Lees Meer

Een fantastische ervaring die ik zo weer zou doen en nooit zal vergeten.

Nadia de Vreeze, 2018

Lees Meer