by Work the World

Peru Arequipa

Terwijl je geniet van een lekker kopje Peruaanse koffie en de bekende bananenblad tamales van de kok, denk je met je huisgenoten terug aan de trip van gisteren door de canyon. Het gevoel toen je over de rand hing van de tweede diepste canyon ter wereld is niet iets dat je snel zult vergeten.

Maar in je achterhoofd speelt nog het echte avontuur. Je bent erop gebrand om langs de Heilige Valley te hiken naar Machu Picchu. Aan de top wacht de oude Inca stad je op.

OUD EN NIEUW

TRAVEL

Peru combineert het oude en het nieuwe met enorme creativiteit. De Spaanse koloniale architectuur valt samen met moderne bouw, net als dat Peruaanse tradities samenvallen met een meer bekende, moderne manier van leven. Door het hele land vind je de bewijzen van het opkomen en uiteindelijk vallen van beschavingen, van ontdekkingen en veroveringen en een snel ontwikkelend gevoel van een natie die naar de toekomst kijkt.

Nergens zijn deze zaken meer aanwezig dan in de witte stad van Arequipa, waar ons studentenhuis staat.

DINGEN OM TE DOEN

Rond Arequipa en Peru in het algemeen is er waarschijnlijk meer te doen dan je aankan. Hier geven we daarom wat van onze favoriete bezigheden.

GLUUR OVER DE RAND VAN COLCA CANYON

De Canyon is Peru’s derde meest bezochte toeristische plek en als je een bezoekje brengt, zie je direct waarom. Om te beginnen is het meer dan twee keer zo diep als de Grand Canyon! Daarnaast is het een gebied van prachtige natuur die je zal verbazen.

Bezoek de dorpjes van de lokale mensen uit de regio. Zij hebben de tradities van hun voorouders behouden en leven nog steeds van het land op de bergterrassen die ze hebben gecreëerd. Bij hen kun je ambachtswerken kopen van Alpaca wol.

Houd je ogen open voor de enorme condors uit de Andes, die je kunt zien vliegen over de muren van de canyon. Moeilijker te spotten zijn de Giant Hummingbirds, ondanks dat de naam van deze kolibrie anders doet geloven.

Je krijgt ook de kans om een 6000 jaar oude rotsschildering te bekijken, die het verhaal vertelt van het leefgedrag van de alpaca.

BEKLIM DE ADEMBENEMENDE MT. MISTI

Mirador and Armas Mirador and Armas

Een vulkaan beklimmen is iets anders dan een rondje wandelen in het park. Maar Mt. Misti heeft een goed belopen pad waar wandelaars prima omhoog kunnen lopen.

De bonus aan de top is een onvoorstelbaar panorama dat je zelfs in je eigen beleving niet zou kunnen bedenken.

Op 5825 meter hoogte is dit geen korte klim. Maar als je de beklimming doet, begrijp je steeds beter waarom de mensen uit Arequipa, ook wel ‘Arequipeños’ genoemd, besloten om zich hier te settelen; de grond is rijk en vruchtbaar dankzij de vulkanische as.

Als je, net op tijd voor zonsopkomst, zie je de stadslichten knipperen. Als de zon eenmaal sterk aan de hemel staat, zie je in elke richting mijlenver het uitzicht van onaangetaste bergtoppen.

BEZOEK DE DRIJVENDE EILANDEN OP HET TITICACA-MEER

Destination

Het Titicaca-meer is de plek waarvan Inca’s geloven dat de zon er geboren is. De immensiteit van dit wateroppervlak is voldoende om zelfs de meest doorgewinterde reiziger te overrompelen.

Titicaca – het grootste meer in Zuid Amerika – ligt op de grens van Peru en Bolivia. Het is tevens het hoogste meer ter wereld op 3812 meter.

Het meer is zo groot dat als je er omheen zou wandelen op een tempo van zes uur per dag, je ongeveer vier weken onderweg bent!

Op de wateren van het meer vind je 44 drijvende eilanden. De lokale mensen maken de eilanden van totora riet, zodat ze naar het midden van het meer kunnen drijven als er gevaar dreigt. Om je een nog beter beeld te geven van hoe groot het meer is: er is ook een natuurlijk eiland, Amatani, waar 4000 mensen wonen. Een wereld op zichzelf.

VOLG DE INCA TRAIL NAAR MACHU PICCHU

The famous Machu Picchu, Peru

Dit is ongetwijfeld een van de meest bekende wandelroutes ter wereld. Het duurt ongeveer 3 tot 5 dagen om deze klus te klaren, maar het is elke seconde waard.

Nadat je een paar dagen hebt kunnen acclimatiseren in Cusco, ga je direct naar het prachtige berglandschap. Je komt door nevelige bossen, tropische jungle en diepe, groene valleien tijdens je reis.

Onderweg vind je verschillende Inca ruïnes en bekende mijlpalen verspreid over de route. Llactapapa, een oude ceremoniële plek, de Heilige Vallei die langs de Urubamba rivier loopt en op 4200 meter hoogte de Dead Woman’s pas, om maar iets te noemen.

Op het einde van de route bereik je de mooiste schat – de Machu Picchu. Een Inca ruïne die al eeuwen standhoud op de bergtop en waarvan de meeste archeologen geloven dat de Inca koninklijken zich er terugtrokken. De uitzichten in en rond het Machu Picchu complex zijn de ultieme beloning voor alle moeite die je hebt gedaan om er te komen.

WERKEN IN AREQUIPA’S ZIEKENHUIZEN 

We hebben aardig wat van onze tijd gestoken in het leren kennen van Peru en het opbouwen van kennis over samenwerking met Arequipa’s ziekenhuizen en klinieken om jou medische stage (of vrijwillige stage in je eigen tijd) te kunnen bieden die bijna volledig op maat is samengesteld.

Net als al onze bestemmingen is Arequipa specifiek geselecteerd, niet alleen omdat het een prachtige stad is, maar ook omdat de professionele ervaring die studenten geboden wordt in optima forma is.

We zijn dan ook blij om te kunnen vertellen dat we via onze partnerziekenhuizen en –klinieken in Arequipa een volledige reeks van disciplines kunnen aanbieden.

Dus begin vandaag nog met het samenstellen van jouw ervaring in Peru en bekijk jouw discipline hier!
 

Zoek naar blogpost