Dumaguete Hoogtepunten

  • Walvissen en dolfijnen spotten
  • Verbluffend mooie tropische stranden
  • Duiken en zwemmen met reuzenschildpadden en walvishaaien
  • Traditioneel Filipijns streetfood
  • Bezoek regelmatig festivals die plaatsvinden over het eiland

 

Beschikbare stages

Gebruik de symbolen hieronder om jouw stage te vinden

Dumaguete en verder

De levendige stad Dumaguete is gelegen op een typisch tropisch eiland. De stad is een eclectische mix van Spaanse koloniale erfenis, Filippijnse festivals, prachtige stranden en nog veel meer. In de drukke gebieden van de stad vind je bars, restaurants en cafés voor als je trek hebt of behoefte hebt aan een goede avond uit. Een ontspannend bezoek aan de warmwaterbronnen de ochtend erna helpt ook altijd. Als de zon schijnt (dat is vaker wel dan niet), ga dan naar het plaatselijke strand om te zonnen, of probeer een aantal watersporten uit. Verderop kun je een bezoek brengen aan Apo Island om de reuzenschildpadden te zien of te duiken. Je kunt ook een tripje maken naar Bais om walvishaai te spotten, of ga naar Siquijor eiland om te kijken hoe de beroemde toverdokters hun magie loslaten.

thuis weg van huis 

Als je bent geland op het vliegveld staat ons team klaar om je welkom te heten en je direct naar onze particuliere en volledig verzorgde accommodatie te brengen. Ons grote huis is gelegen in een vriendelijke en welvarende wijk, vernoemd naar een beek die door het gebied loopt. De tuin heeft een betoverende visvijver en het hele jaar door geniet je van de zonsondergang terwijl je buiten in de warmte zit. Je programma manager en haar assistenten zijn altijd in de buurt om er voor te zorgen dat jouw verblijf, zowel in als buiten het huis, precies is zoals je zou verwachten. De in-house cateraar maakt je ontbijt en diner klaar en bereidt de beroemde wekelijkse barbecue voor. Eventuele speciale dieetwensen worden zorgvuldig verwerkt in de keuken. Tot slot is er voor jouw gemoedsrust een professioneel opgeleide bewaker die het huis continu bewaakt.

Hilde Grens

RURAL TOWN HEALTHCARE ADD-ON

Dit is de perfecte kans om jouw medische ervaring onvergetelijk te maken en samen te leven met een gastgezin aan de kust in een landelijke regio, omringd door mangrovebossen. In de ochtend werk of observeer je in een lokale kliniek om meer te leren over de gezondheidszorg in een plek met hele beperkte middelen, iets heel anders dan je ervaring in de stad. In de middag word je ondergedompeld in het lokale leven door deel te nemen aan bijvoorbeeld krab verzamelen in de mangrove bossen of kokosnoten oogsten met de lokale bevolking. Je wordt ook meegenomen op een exclusieve rondleiding door de lokale oceaanbeschermers naar een beschermd rif, waarna je geniet van een barbecue op het terras van het uitkijkgebouw op palen middenin de zee!

Stages in de Filipijnen - Dumaguete

Tandheelkunde

Geneeskunde

Verloskunde

Verpleegkunde

Farmacie

Fysiotherapie

Radiografie

Ergotherapie

Aurelie Merckx

Case Study

Aurelie Merckx, vroedkunde studente aan de Erasmushogeschool Brussel, ging 8 weken naar Dumaguete (Filipijnen) en vertelt hier over haar onvergetelijke tijd.

Aurelie Merckx , Erasmushogeschool Brussel 2016

Lees Meer
Michelle, Melania & Marit

Case Study

“Ga na je bachelor en voordat je je coschappen begint. Alles was nieuw voor ons, zelfs de pupilreactie."

Melania, Michelle & Marit , Vrije Universiteit Amsterdam 2016

Lees Meer
Hilde Grens

Case Study

"Bij zoveel gevallen besef je hoe goed het is in Nederland. Dat is ook moeilijk omdat je het niet kunt veranderen en dat besef heeft heel veel indruk op me gemaakt.". Hilde Grens.

Hilde Grens, Radboud Universiteit Nijmegen 2016

Lees Meer
Gray, Emily

Case Study

I wish I could have stayed longer!

Emily Gray, University of Southampton 2015

Lees Meer
Chu, Jacqueline

Case Study

"I gazed in awe at the Chocolate Hills, crossed the Sipatan hanging bridge, and much more."

Jacqueline Chu, Professional Placement 2015

Lees Meer

Van onze blog

DE VOORDELEN VAN EEN GENEESKUNDE STAGE IN HET BUITENLAND

by Work the World

Medical, Ghana Takoradi, Sri Lanka Anuradhapura, Nepal Kathmandu, Nepal Pokhara, Philippines Dumaguete, Philippines Iloilo, Sri Lanka Kandy, Tanzania Arusha, Tanzania Dar es Salaam, Peru Arequipa, Clinical Features, Destination Features, Guides

De tijd dat Geneeskunde stages in het buitenland alleen waren weggelegd voor mensen met tijd en geld, ligt ver achter ons. Vandaag de dag maken universiteiten, beurzen, subsidies en organisaties het proces makkelijker en toegankelijk voor elke arts - zowel student als professional.

Lees Meer